Morot och rucolapaj

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

150 gr smör

2 msk iskallt vatten

 

Fyllning:

5-6 Morötter från 

½ tsk gurkmeja

2 dl creme fraiche

2 dl riven parmesanost

2 vitlöksklyftor

1 knippa persilja

40 gr rucolasallad

Salt och peppar

 

-       Sätt ugnen på 200 grader.

-       Blanda samman pajdegen. Tryck ut degen i en pajform med låg kant. Ställ formen i frysen ca 15 min.

-       Ta pajskalet från frysen och ställ in den i ugnen direkt, förgrädda 5-10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till175 grader.

-       Skala och grovriv morötterna. Lägg i en bunke. Tillsätt gurkmejan, creme fraichen och parmesanosten. Skala och pressa i vitlöken. Blanda samman och krydda med salt och peppar.

-       Grovhacka persiljan och rucolan och lägg hacket i botten på pajskalet. Lägg  morotsblandningen över och pressa lätt på blandningen med hjälp av en stekspade.

-       Grädda pajen i ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna.

 

 

Servera pajen till kallskuret kött och en sallad, Smaklig måltid!