Morot och rucolapaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gr smör
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
5-6 Morötter från
½ tsk gurkmeja
2 dl creme fraiche
2 dl riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
40 gr rucolasallad
Salt och peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda samman pajdegen. Tryck ut degen i en pajform med låg kant. Ställ formen i frysen ca 15 min.
- Ta pajskalet från frysen och ställ in den i ugnen direkt, förgrädda 5-10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till175 grader.
- Skala och grovriv morötterna. Lägg i en bunke. Tillsätt gurkmejan, creme fraichen och parmesanosten. Skala och pressa i vitlöken. Blanda samman och krydda med salt och peppar.
- Grovhacka persiljan och rucolan och lägg hacket i botten på pajskalet. Lägg morotsblandningen över och pressa lätt på blandningen med hjälp av en stekspade.
- Grädda pajen i ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna.
Servera pajen till kallskuret kött och en sallad, Smaklig måltid!